Skip to main content

Innovativ hyllbelysning som förbättrar biblioteksupplevelsen

Agolux fick uppdraget att utveckla en lampa för hyllsystem som främst skulle användas i biblioteksinredning. Riktlinjerna sattes utefter kraven en sådan belysning behöver uppfylla, men redan tidigt var målsättningen att ta fram en produkt som överträffade dessa. Både i ljus och funktion.

Vi experimenterade och testade olika idéer under projektets gång. Med handgjorda prototyper kunde vi sedan testa våra idéer i praktiken och justera dem efter behov. Resultatet blev en belysningsarmatur som är enkel att installera och kan vidarekopplas till varandra. Armaturen har justerbara fästen och är kompatibel med DALI-systemet, vilket gör att den kan användas i olika typer av inredningsmiljöer. Belysningen uppfyller även höga krav på färgåtergivning, bländskydd och produktens livslängd.

Produkten lanserades 2023 i två olika längder för att matcha måtten på inredningen som den monteras på. Genom att använda en ändgavel som kopplar samman två armaturer kan man få flera armaturer efter varandra att upplevas som en enhet.Agolux marknadsför ett brett sortiment av belysning och närbesläktade produkter. Vi har lång erfarenhet och är inriktade på att utveckla, designa och leverera olika former av kundanpassad belysning till tillverkande företag. Agolux är er samarbetspartner när det gäller helt eller delvis applikationsanpassade belysningslösningar.

Postadress: Box 6, 573 21 TRANÅS
Besöksadress: Dalagatan 4, 573 42 TRANÅS
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
075-242 45 50

Öppet kl. 07:00 – 17:00
Lunchstängt kl.12.00-13.00