Skip to main content

Stilfull design med funktion och praktikalitet

Redan i ett tidigt stadie till det som skulle komma att bli ljudabsorbenten ”Lily” kontaktade företaget Abstracta oss på Agolux. Abstracta, som tillsammans med de två norska designerna Runa Klock och Hallgeir Homstvedt arbetat fram funktion och design på ljudabsorbenten, ville nu ha hjälp med att integrera belysning i sin produkt.  För att få till den rätta helhetskänslan var det viktigt att belysningen matchade den redan befintliga designen, tillsammans skulle absorbent och belysning kännas som en hel produkt.

 HOA1107 Matt Web

Slutprodukten kombinerar stilfull design med funktion. Belysningen fungerar som upphängning för absorbenten och levereras med långt kablage för enkel inkoppling, samt monterad vajer. Lampan drivs direkt på 230V, är dimbar och har ett behagligt varmt ljus.

"Agolux belysning smälter fint ihop med våra diskret designade produkter."

Under hela utvecklingsprocessen ansvarade vi på Agolux för att alla nödvändiga certifikat och tester genomfördes. Vidareutveckling av lampan sker löpande och flera varianter har tagits fram för olika ändamål. Bland annat en variant speciellt framtagen för att klara de krav som finns på den amerikanska marknaden.

 HOA1080 Matt Web

- Agolux belysning smälter fint ihop med våra diskret designade produkter. Belysningen ger en ny dimension till våra hängande absorbenter Lily och Scala, säger Linus Berglund, Marketing Manager på Abstracta.

Holmgrensfoto 4143 webAgolux marknadsför ett brett sortiment av belysning och närbesläktade produkter. Vi har lång erfarenhet och är inriktade på att utveckla, designa och leverera olika former av kundanpassad belysning till tillverkande företag. Agolux är er samarbetspartner när det gäller helt eller delvis applikationsanpassade belysningslösningar.

Postadress: Box 6, 573 21 TRANÅS
Besöksadress: Dalagatan 4, 573 42 TRANÅS
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
075-242 45 50

Öppet kl. 07:00 – 17:00
Lunchstängt kl.12.00-13.00