Skip to main content

Integrerad belysning för badrumsmöbler med fokus på funktion och design.

Miller Badrum i Bankeryd, strax utanför Jönköping, är ett familjeföretag med över 100år i möbelbranschen. Deras badrumsmöbler är kända för sin design och kvalitet, och monteras för hand i lokalerna i Bankeryd. Denna produkt är en i raden av belysningslösningar som vi har utvecklat tillsammans med Miller under årens lopp. Efter det inledande jobbet där vi kommit överens om design, funktion och krav började jobbet med att ta fram prover som utvärderades tillsammans.

Efter några mindre justeringar var båda parter nöjda med vad vi hade tagit fram. En produkt som är snyggt integrerad i badrumsskåpet med en diskret infälld touchknapp för att styra ljusstyrkan. Som tillval tog vi även fram en underbelysning i liknande formspråk, anpassad med snabbkontakter för enkel inkoppling.

"Agolux anammade snabbt våra skisser och idéer utvecklade med sin kunskap en produkt som uppfyllde alla våra krav"

För att höja helhetsintrycket på produkten ytterligare valde vi att lasergravera Millers logo i den blanka kromfinishen på produkten. Till denna lösning levererar vi även ett drivdon förberett för att koppla in i väggen. Produkterna packas i måttanpassade kartonger anpassade för att packas ner tillsammans med badrumsskåpet. 

- Denna integrerade belysning är en vidareutveckling av vårt belysningskoncept vi kallar Linear Led. Linear LED utstrålar en modern känsla och bäst av allt så ger det riktigt bra ljus. Istället för att belysa våra skåp och speglar ovanifrån valde vi att utgå från den minsta gemensamma nämnaren – nämligen att våra badrumsskåp är samma höjd oavsett alla de bredder vi erbjuder, säger Frank Miller, 5-generationen i familjeföretaget

- Agolux anammade snabbt våra skisser och idéer utvecklade med sin kunskap en produkt som uppfyllde alla våra krav. Utmaningarna var att profilen endast är 16x16mm vilket ger begränsat utrymme för infästning, kretskort, Lins och LED-strip.

Vi är väldigt nöjda med resultatet och ser fram emot att få ut produkten på våra marknader, avslutar Frank.Agolux marknadsför ett brett sortiment av belysning och närbesläktade produkter. Vi har lång erfarenhet och är inriktade på att utveckla, designa och leverera olika former av kundanpassad belysning till tillverkande företag. Agolux är er samarbetspartner när det gäller helt eller delvis applikationsanpassade belysningslösningar.

Postadress: Box 6, 573 21 TRANÅS
Besöksadress: Dalagatan 4, 573 42 TRANÅS
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
075-242 45 50

Öppet kl. 07:00 – 17:00
Lunchstängt kl.12.00-13.00